New Angelini Headquarters

The New Angelini Headquarters is the result of the renovation and expansion of the former factory and includes the construction of a multifunctional complex with multiple spaces and functions such as offices, auditorium, company restaurant, training rooms and kindergarten.

The area of about 25.000 m2 on which the intervention is developed has been designed in such a way as to ensure the most advanced characteristics of environmental sustainability through a high-performance building envelope, which optimizes natural lighting and prevents glare (through solar shielding), the reduction of energy consumption, through the installation of high-performance systems, the management of artificial lighting through presence and light sensors, dimmer, timing switching off and efficient use of drinking water through the installation of high-performance equipment such as taps and toilets and planting plant species with reduced water requirements.

Property: Angelini SpA
Location: Roma
Gross floor area: 25.000 m2
Client: Amelia S.c.a.r.l.

Services: LEED Construction phase

Rating System
LEED 2009 NC

Year of certification
In progress

Certification target
LEED Gold